. . . hYe YuU!! . . .

orang bukak nota . . .

Wednesday, December 8, 2010

. . . Contest Cerpen Sesedap Rasa . . .









jom baca kisah saye ! 




Momen Hari Lahir Ain Zulaikha

di subuh yang hening ini....memang malas nak bangun...apetah lagi sedang "red flag"...
dengan lemah gemalai juga...aku terus menerkam henpon ku...
wah ! kagumnya ! tak pernah Ain Zulaikha mendapat mesej yang begitu banyak...
bukak satu persatu...heh~ kenapekah ? semua isi mesej yang sama...?
oh ! HARUSLAH !
Hari ini hari lahir aku ! ya ! hepi beszday Ain Zulaikha...uh indah nyer hari ini...
walaupun umur dah bertambah...kejelitaan aku turut bertambah...
*sambil melihat cermin*
jelita walaupun ada sisa-sisa air liur basi...hekhek~
bole pulak aku lupa kan ? 

sedang asik Ain Zulaikha membaca mesej....tiba-tiba.....
ada mesej masuk....


ececeyyy~ sapekah ini dengan sesuke hati dye jer nak mintak credit ngn aku...
hey ! kaw patut wish "hepi bezsday Ain Zulaikha !" bukan mintak credit...
mentang-mentang lah aku dapat panggilan free.....
biar aku call dye...aku tengah marah nih ! 

tootttt~toootttt
 
Ain Zulaikha - Assalamualaikum....boleh tanye..ini sape ?
 *tetibe sopan...td bukan nk mrh ke ?*
xxx - Wa'alaikumussalam....Selamat Hari Lahir Ain Zulaikha...
*errr...knl aku ? aku sudah BLUR*
Ain Zulaikha - maaf..saya knl awk ker ?
xxx - sebenarnya saya bukan nak credit awak...saya nak jumpa awak...bole ?
awak tak perlu takut....awak kenal saya....bole kita jumpa ? 
hari ini pkul 4pm kat kedai macik Salamah tau ! 
saya tunggu sampai awak dtg...Assalamualaikum !
Ain Zulaikha - errr~ hey ! 

tooottttt~toootttt~tooottt~

macam mana nie ? dye knl aku ? dye ckp aku knl dye ?
dye tahu bezsday aku ? nak jumpe aku ? oh ! sapekah dye ?

10 am - kemas rumah, memasak......sambil fikir....
12 noon - lunch, basuh pinggan......terus fikir.....
2 pm - bawak bobo jalan-jalan.......fikir dan terus fikir.....ahhhhhhhhh ! ! ! 


   

pinnnnnnnnnnnnn ! ! ! !

"Hoi ! kucing ! nak mati ker ?"
jerit pacik teksi tak memasal.....
ape masalah pacik nih....bukan dye baru pas parking ker ?
enjin pun dah mati...bisik Ain Zulaikha
"dah Bobo.....abaikan je pacik tue...dye nyanyuk kot...."
jom jalan-jalan Bobo...jom jalan-jalan...laaLaaalaaa~
*dengan girang menyanyi-nyanyi*
sehingga lupa akan temujanji....
Bobo yang lapar mula mencari makanan di tong sampah....
penat melayan tuannye yang berjalan di tengahari buta...
"gile hape tuan aku nih !"bisik Bobo...

wah...ade tulang ayam mc D lah....!

"Bobo ! ! !" jerit Ain Zulaikha....
Bobo yang terkejut terus lari....hilang entah ke mana....
hadoiiii ! ! lari pulak....camne nak cari nih.....iskkk~iskkk.....
*menangis dengan comel*
Ain Zulaikha terus cari....cari...dan cari.....
jam sudah menunjukkan pukul 4.30 pm....
terleka mencari Bobo, langsung lupa temujanji....
dengan air mata yang berderai-derai....tiba-tiba Ain Zulaikha ternampak kelibat seseorang........




oh gOsh !
itu Prince Charming aku......si Dollah kacak....yaayyy !
baik aku buat-buat tanye dye.....

Ain Zulaikha - err...awak....*dengan mata yg merah* awak nampak tak kucing saye ?
Dollah kacak - eh ! hye Ain Zulaikha...tak sangka jumpa awak kat sini...saya ingat awak tak datang...
Ain Zulaikha -  ha ? maksud awak...awak...yang.....
Dollah Kacak - ya ! maaf ya Ain Zulaikha....saya lah yang awak call pagi tadi...
jom ! saya belanja...hari ni kan besday awak...
Ain Zulaikha - jom ! hihi~




akibat keterujaan yang amat sangat terlampau pada Dollah kacak....
terus Ain Zulaikha melupakan Bobo yang sudah pun pulang ke rumah....
bagi Ain Zulaikha, ini lah momen paling berharga di hari lahirnya...
setelah seploh tahun menyimpan perasaan terhadap Dollah kacak....
akhirnya...Dollah kacak menyedari kehadirannya....

TAMAT

**************************

phuuu~
akhirnya...siap juga cerpen ini...
err~ bahasa rojak dan merapu...
adakah diterima ? mestilah...kata sesedap rasa kan ? kan ?
sudah buat...terserah saja lah !
=)

tag !
BYNA !
NUR IZYAN !
EYKA !



jom lihat ganjaran nya ! ! ! 


mahu ! mahu !

Photobucket

5 comments:

  1. thanks mira join kontest ni :) goodluck. apa2 update akan diberitahu melalui blog.. :)

    ReplyDelete
  2. ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

    http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

    ReplyDelete

...bUDak cUrik-cURik bAcE...